Красимир Анев: Кубрат Пулев ме мотивира за европейската титла

Кубрат Пулев е успял да мотивира Красимир Анев и да го накара да повярва, че може да спечели европейската титла в Минск. Това призна 31-годишният самоковец при завръщането си от столицата на Беларус.

Там биатлонистът ликува със златото в индивидуалния старт на 20 километра. Анев изкара лагер на Белмекен, където е бил заедно с Кобрата, който от своя страна се готви за дебюта си на професионалния ринг в САЩ срещу румънеца Богдан Дину.

„Мотивацията винаги е била на добро ниво, но бях на лагер на Белмекен и съдбата ни събра с Кубрат Пулев. Той е голям мъж, с много положителна енергия и разговорите с него ме накараха да повярвам повече в себе си. Каза ми много неща, да си вярвам, че мога, че след като винаги съм бил толкова близо, все някога ще стана и златен.

Той бе един от първите хора, които ми се обадиха. Дали съм вярвал или не, след като се е случило, явно съм вярвал. Това, че европейското бе толкова силно, може само да ни радва. Отделно условията на този старт бяха много трудни и това, че се справих най-добре, ми дава самочувствие“, каза при завръщането си Анев.

Шампионът бе посрещнат изключително емоционално, с транспаранти и пита за здраве.

„Трудно могат да се опишат емоциите, толкова приятно изненадан съм, че не знам какво да кажа. Кметът на общината, заместник кмета, много приятели, децата от двата клуба. Никой не ми каза нищо предварително“, сподели биатлонистът.

Шефът на родната федерация Екатерина Дафовска пък допълни, че вярва, че Анев и Владо Илиев могат да влязат в Топ 6 на световното, което ще се проведе в Йостерсунд от 7 до 17 март.

„Иска ни се вече и на световно първенство да направят нещо по-голямо. И двамата са стигали в шестицата и осмицата, така че могат да повторят това постижение. Надявам се, че ще влязат там. Аз продължавам да вярвам, че имат сили да го направят. Медал е малко прекалено, но никога не се знае. Това все пак е важно и за бюджета на федерацията. Всяка година критериите се променят, така че най-важно е представянето на световното първенство. Надявам се, че резултатите от европейското също ще помогнат за по-добро финансиране през следващия сезон“, каза Дафовска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.