България с шест състезатели на световното по шорттрек в София

Снимка: Фото България

Шест състезатели ще представят България на световното първенство по шорттрек, което ще се проведе от 8 до 10 март в столичната „Арена Армеец“.

При дамите ще имаме трима участнички – Катрин Маноилова, Зорница Пенчева и Анна Якимова. Към тях за щафетата ще се присъедини и Лилия Джустрова.

При мъжете България ще разчита на двама представители – Димитър Георгиев и 16-годишния дебютант Калоян Ангелов.

Българите ще направят първата си тренировка на новия лед в „Арена Армеец” на 4 март, когато заявки за занимания са подали и много от големите отбори, сред които Канада, Китай и Япония.

Последните ще участват с пълен отбор състезатели и ще пристигнат у нас още на 1 март, за да се аклиматизират до началото на световното първенство. Два дни по-късно в София кацат канадците и китайците.

Шампионатът на планетата започва на 8 март (петък), когато са квалификациите на всички дистанции. Входът за зрителите ще е свободен.

„Всички желаещи ще имат възможност да дойдат в „Арена Армеец“ и да се докоснат до скоростта и адреналина на нашия атрактивен спорт, както и да подкрепят младите български участници в шампионата“, заяви трикратната олимпийска медалистка Евгения Раданова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.