България с шест състезатели на световното по шорттрек в София

Снимка: Фото България

Шест състезатели ще представят България на световното първенство по шорттрек, което ще се проведе от 8 до 10 март в столичната „Арена Армеец“.

При дамите ще имаме трима участнички – Катрин Маноилова, Зорница Пенчева и Анна Якимова. Към тях за щафетата ще се присъедини и Лилия Джустрова.

При мъжете България ще разчита на двама представители – Димитър Георгиев и 16-годишния дебютант Калоян Ангелов.

Българите ще направят първата си тренировка на новия лед в „Арена Армеец” на 4 март, когато заявки за занимания са подали и много от големите отбори, сред които Канада, Китай и Япония.

Последните ще участват с пълен отбор състезатели и ще пристигнат у нас още на 1 март, за да се аклиматизират до началото на световното първенство. Два дни по-късно в София кацат канадците и китайците.

Шампионатът на планетата започва на 8 март (петък), когато са квалификациите на всички дистанции. Входът за зрителите ще е свободен.

„Всички желаещи ще имат възможност да дойдат в „Арена Армеец“ и да се докоснат до скоростта и адреналина на нашия атрактивен спорт, както и да подкрепят младите български участници в шампионата“, заяви трикратната олимпийска медалистка Евгения Раданова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.