Франция спечели класическата смесена щафета по биатлон в САЩ

Снимка: © DPA

Франция спечели класическата смесена щафета на 2 по 7.5 км за мъже и 2 по 6 км за жени от Световната купа по биатлон на олимпийското трасе в Солт Лейк Сити (САЩ).

Кентен Фийон Майе, Симон Дестьо, Селия Емоние и Ане Шевалие изминаха трасето за 1:03:51.4 час и използваха само три допълнителни патрона.

Французите се движеха втори в хода на почти цялото състезание, но безгрешната стрелба на Шевалие на последен пост им осигури успеха.

Германия остана на втора позиция на 13.5 секунди с шест допълнителни патрона и без наказателна обиколка, а Норвегия с голямата си звезда Йоханес Тингес Бьо завърши на трето място на 1:02.2 минута след победителите с 11 допълнителни патрона и две наказателни обиколки.

Българската щафета Димитър Герджиков, Владимир Илиев, Даниела Кадева и Милена Тодорова завърши на 16-о място. Българите бяха застигнати с обиколка и Тодорова не стартира по последния пост. Преди това националите бяха използвали 9 допълнителни патрона и влязоха в три наказателни обиколки, две от които на Герджиков на първи пост.

Следващата седмица в Минск ще се проведе европейското първенство по биатлон, а на 7 март в Йостерсунд започва световния шампионат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.