Боксьори от 5 континента се спорят за Купа „Странджа“

Даниел Асенов Снимка: bgboxing.org

Боксьори от 5 континента вече се събраха в българската столица, където от днес до 19 февруари в зала „София“ ще се проведе 70-ото юбилейно издание на международния турнир „Странджа“.

Над 320 състезатели при мъжете и жените от 42 страни ще влязат в битка за двата трофея, които ще бъдат връчени на най-добрите участници от двата пола на финала, който е във вторник и започва в 14:00 часа.

Официалното откриване е днес от 18:00, като до снощи организаторите все още обмисляха дали да разделят първата сесия на три отделни потока заради огромния интерес и продължаващите нови заявки, които пристигаха към централата.

„Изключително съм доволен от интереса. Честно казано и ние самите не очаквахме да е толкова голям. Това само може да ни радва, защото е показател за работата, която вършим през годините и това колко добри домакини сме.

Спокойно може да се каже, че турнирът „Странджа“ ще бъде своеобразно мини световно първенство. Представители на 5 континента са в София. Картотекирахме 318 състезатели до 17 часа, а очаквахме още. Утре (б.р. -днес) сутринта ще е жребият, след което и кантара, за да започнат и същинските мачове“, коментира пред „Тема спорт“ президентът на федерацията Красимир Инински.

Входът в първите дни на турнира ще е по 5 лева, а в понеделник и вторник, когато са финалите, ще бъде по 10. Приходите от билети ще бъдат заделени за награден фонд на носителите на купата при мъжете и жените.

Предвид юбилейното издание на „Странджа“ е предвидено да бъдат събрани на едно място и почти всички носители на приза от началото на създаването на турнира. За всеки от тях е предвиден специален плакет, с който да бъде ознаменувана 70-ата годишнина на надпреварата.

Състав на националните отбори на България:
жени:
категория до 48 кг: Еми-Мари Тодорова, Севда Асенова
категория до 51 кг: Мартина Маринова
категория до 54 кг: Розалия Пайчева, Елина Георгиева, Златислава Чуканова
категория до 57 кг: Станимира Петрова, Марина Съвинова
категория до 60 кг: Деница Елисеева, Аслахан Мехмедова
категория до 64 кг: Мелис Йонузова
категория до 75 кг: Добромира Георгиева

мъже:
категория до 52 кг: Тинко Банабаков, Даниел Асенов
категория до 56 кг: Боян Асенов
категория до 60 кг: Кирил Русенов
категория до 64 кг: Иван Атанасов, Венсан Киркоров
категория до 75 кг: Кристиан Николов, Рами Киуан
категория до 81 кг: Благой Найденов, Пламен Петков
категория до 91 кг: Иван Мечков
категория над 91 кг: Петър Белберов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.