Пранди: Разговорите ми с Казийски са „замразени“, той размишлява

Снимка: cev.lu

Селекционерът на мъжкия ни волейболен отбор Силвано Пранди разкри в интервю за предаването „Златния гейм“ по „Диема Спорт“, че на този етап преговорите за завръщането на Матей Казийски в тима са спрени.

Причината е, че посрещачът е поискал време за размисъл.

„Надеждата е добродетел, която трябва да пазим винаги. За момента разговорите ми с него са „замразени“, защото той в момента обмисля своята позиция. Разбрали сме се да се видим след няколко седмици, за да поговорим още по този въпрос. На този етап можем да кажем следното: Матей размишлява.

Не сме си поставяли някаква дата като срок, но времето е до момента, в който ще изпратя първите повиквателни за първия турнир – Лигата на нациите. И евентуално, след това за втория турнир. Защото след Лигата на нациите, ще избера още един състав с играчи, които няма да попаднат сред първите избраници.

По време на Лигата на нациите някои ще получат почивка и ще тренират по-малко, за да ги подготвим оптимално за олимпийската квалификация. Така че конкретни дати няма. За първия списък с играчи вече имам някои идеи“, сподели Пранди за преговорите с Казийски.

„Той ще бъде част от състава, но окончателните повиквателни няма да ги правя сега, защото първо ще трябва да преценя състоянието на всички, с които ще разполагам. На неговия пост ще имам поне 7-8 интересни и важни играчи.

Така че четиримата посрещачи-нападатели ще ги определя едва когато направя окончателния списък със състава за този важен турнир, какъвто е олимпийската квалификация.

Към днешна дата, не знам дали Тодор Алексиев ще бъде част от тази група. Разбира се, че ако ми покаже, че е по-добър от други като хора, които познавате добре като Валентин Братоев, Тодор Скримов, Ники Пенчев и Розалин Пенчев, както и Мартин Атанасов – и, надявам се, Матей Казийски – ще разберем дали Тодор Алексиев ще бъде част от отбора или не.

Ако покаже, че е по-добър от останалите, тогава ок. Но ако не е по-добър, няма да бъде част от тази група“, коментира италианецът за готовността на Тодор Алексиев да се върне в националния тим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.