България завърши със седмо място на Европейското по ски ориентиране

Мъжката щафета на България в състав Николай Димитров, Мартин Пенчев и Станимир Беломъжев се класира на седма позиция на завършилото в Турция европейско по ски ориентиране, информира българският сайт за ориентиране bgorienteering.net.

Шампиони станаха норвежците в състав Йорген Баклид, Йорген Мадслиен и Ларс Мохолдт, следвани от Русия (Владислав Киселев, Едуард Хренников и Сетгей Горланов) и от Швеция (Маркус Линдхолм, Ерик Бломгрен и Ерик Рост).

Битката за титлата беше до самия край и едва 13 секунди разделиха шампионите от виццешампионите. България завърши с изоставане от близо 20 минути.

Рускините в състав Алена Трапезникова, Татяна Оборина и Мария Кечкина се поздравиха с титлата при дамите, изпреварвайки с комфортните близо две минути Швеция (Хана Ерикшон, Магдалена Олшон и Туве Александершон), на горе-долу толкова останаха и финландките (Марит Турунен, Милка Репонен и Сала Коскела).

Българската щафета в състав Стефания Беломъжева – Димитрова, Андрея Дяксова и Антония Григорова беше декласирана, заради изпусната точка на последен пост.

Същевременно в последния индивидуален старт от програмата на европейския шампионат Антония Григорова се нареди на десето място на средата на дистанцията.

Тя финишира с изоставане от 10:48 минути от победителка Туве Александершон от Швеция.

Най-доброто класиране за България на шампионата записа Станимир Беломъжев, който остана пети в средната дистанция. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.