Александра Фейгин със специален приз от София – евростолица на спорта

Новата голяма звезда на българското фигурно пързаляне Александра Фейгин получи поредното признание.

16-годишната състезателка бе удостоена със специален от приз от Фондация „София – европейска столица на спорта“ като най-прогресираща спортистка в своята възраст през последната година.

Възпоменателният медал бе връчен на фигурстката от Анатоли Илиев – организационен секретар на Фондацията.

„В последно време София приема домакинството на много елитни състезания в кънки-спортовете – световни първенсва по фигурно пързаляне и шорттрек в различните възрастови групи, кръгове от световни и европейски купи.

Точно преди година Александра бе при нас, в този Информационен център и сега, 12 месеца по-късно, тя вече е записала огромен прогрес като най-добре класиралата се наша фигуристка при жените в историята на европейските първенства. Нека си пожелаем след година отново да сме тук с още по-големи успехи – вече на световния и на олимпийски лед,“ каза Илиев при връчването на приза.

На срещата с медиите присъстваха още Татяна Йорданова – председател на БФ кънки и Ина Лутай – треньорка на Фейгин, които дадоха повече подробности за започващия в сряда турнир за Европейската купа „София Трофи“.

Състезанията ще бъдат придружени със семинар, в който ще се включат световно известни личности във фигурното пързаляне. Към турнира и към съпътстващите събития има огромен интерес, след като преди три седмици Александра Фейгин записа най-доброто класиране на българското фигурно пързаляне при жените на Европейско първенство с 11-ото си място в Минск.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.