Треньор №1 на България за 2018-a: Въпросът бе момичетата да ми повярват!

Снимка: ММС

Вяра, ясна цел и тежки тренировки! Така се коват шампионки по борба! А най-добре това знае Петър Касабов.

Треньор номер 1 на България за 2018 г. получи приза, след като неговите момичета спечелиха 5 медала от големи първенства през изминалите 12 месеца, сред които две европейски и една световна титла. Касабов стана треньор на женския национален отбор по борба след олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2018 г., където неговата възпитаничка Елица Янкова спечели бронз.

„Аз съм такъв човек, че когато има проблеми се мобилизирам и трудно мога да се отпусна, за да стигна до плач. Повече ми разплаквания са заради победите и успехите на тепиха, защото знам как са извоювани. Докато свикнат момичетата с моя начин на работа, аз да свикна с тях… Въпросът беше веднъж да ми повярват, защото е трудно, а и моят характер е труден, както и техните. Въпросът беше да повярват в мен. Тренировките са трудни, трудно се издържат, но, когато има успехи, знаят, че трябва да спазват това, което им казвам“, заяви Касабов в студиото на „Тази събота“ по БТВ.

Най-голямата му гордост през 2018 г. със сигурност е представянето на европейската и световна шампионка Тайбе Юсеин, която спечели и приза за Спортист номер 1 на България за 2018 г.

„Тя е достатъчно опитен състезател. Видяла е достатъчно в живота и спорта. С нея трябва да проявяваш разбиране. Не само с нея. Голяма част от момичетата са доста опитни и са покрай мен доста години. Трябва да проявяваш разбиране, а пък те са всеотдайни“, хвали своите възпитанички Касабов.

Вкъщи той също е заобиколен от жени – съпругата му Василка и двете му дъщери Жаклин на 12 години и 4-годишната Сиана, която всички наричат Нана.

„Ако не е съпругата ми, с моите безкрайни отсъствия, да поддържа семейното огнище, да помага и да наблюдава израстването, и на двете ми малки дъщери, ще ми бъде много трудно. Тя ми дава спокойствие. Няма смисъл да се обсъжда кой е шеф вкъщи. За нас е важно да вървят нещата и да има разбирателство. Ние се познаваме от много малки със съпругата ми и беше въпрос на време да станем едно цяло“, разказа той.

„Женското царство“ на Касабов не само че не пречи, а и го стимулира да работи здраво за да създава още шампионки с нежни имена.

„Те ми дават стимул да продължавам да се трудя и по същия начин да се сблъсквам с трудните моменти в живота. Отпусна ли се, няма да мога да им дам това, от което те се нуждаят“, заяви той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.