Ремко Евенпоел е сензацията в световния шампионат на шосе в Инсбрук с второ златно отличие

UCI Road World Championships 2018 Innsbruck-Tirol

Men’s Junior Road Race – Kufstein – Innsbruck 132.4 km

Remco Evenepoel
Photo: TDW

Ремко Евенпоел се превърна в сензация, след като спечели общия старт при младежите на световното първенство по колоездене на шосе в Инсбрук, Австрия.

След титлата от индивидуалния часовник, който спечели само преди дни, Ремко захапа златото и в общия старт. Така той се превърна в сензацията и откритието на белгийското колоездене с обещаващо бъдеще.

Няма да е скромно да кажем, че благодарение на него състезанието се превърна в колоездачно зрелище и наслада за зрители, анализатори и професионалисти.

Ремко се върна в пелотона по време на състезанието почти сам, след като направи падане по-рано в етапа. На височината Гнаденвалд той догони голямата група, повлече я със себе си, а малко след това с атака се откъсна от нея, за да догони главните претенденти в челото.

Там буквално ги подложи на изпитание и предел с карането си. 19 км. преди финала Ремко караше със собствено темпо и изглеждаше, че сякаш не му тежи. Не така беше с останалите колоездачи, на чиито лица имаше видимо изтощение. На втория и последен кръг в Инсбрук на височината от 7 км. Ремко се откъсна към златото.

След него беше немецът Мариус Майерхофер, който оцеля след Евенпоел до последните 6 км., където се предаде на второто място на 1:25. Трети е италианецът Алесандро Фанцелу.

1 Remco Evenepoel (Belgium) 3:03:49
2 Marius Mayrhofer (Germany) 0:01:25
3 Alessandro Fancellu (Italy) 0:01:38
4 Alexandre Balmer (Switzerland)
5 Frederik Wandahl (Denmark) 0:03:20
6 Gabriele Benedetti (Italy)
7 Alois Charrin (France)
8 Kevin Vermaerke (United States Of America)
9 Antonio Tiberi (Italy)
10 Sean Quinn (United States Of America) 0:03:25

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.