БНТ излъчва документален филм за Пьонгчанг 2018


В събота (17 март) от 19:00 часа БНТ1 ще излъчи документален филм, посветен на приключилите неотдавна Зимни олимпийски игри – Пьонгчанг 2018. Автори на документалната лента, със заглавие „Игри за мир, игри за легенди“, са специалните пратеници на БНТ Валерия Видева и Стефан Георгиев. Заедно с отговорния редактор на предаването „Олимпийски върхове“ – Калин Гугов, което се излъчваше в дните на игрите, те ще ни върнат към емоциите от най-големия зимен спортен форум.

Пет сюжетни линии ще разкрият пред зрителите интересни подробности за домакинството на далечната тихоокеанска страна – Република Корея, за политиката, разделила за десетилетия полуострова, и за ефекта от Олимпийските игри като своеобразна форма на дипломация. Филмът представя великите шампиони и разказва за българското представяне.

Зрителите на БНТ ще имат възможност да видят искрената радост на спортните почитатели, които имаха шанса да гледат Игрите на живо. Петте малки истории във филма имат свои заглавия: „Страна на мира“, „Всички за бъдещето“, „Нови хоризонти“, „Огънят на желанието“ и „Страстта обединява“, но заедно носят общото послание и символиката на петте олимпийски кръга.

В документалния филм „Игри за мир, игри за легенди“ зрителите ще видят интервюта с някои от най-значимите фигури в олимпийското движение: президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, председателя на организационния комитет на Олимпийските игри Лий Хи-Бом, принца на Монако Албер II, принцесата на Лихтенщайн Нора, най-успешната спортистка в историята на Зимни олимпиади Марит Бьорген, трикратния олимпийски първенец Мартен Фуркад.

Освен тях пред камерата на БНТ застава и голямата звезда на световните ски Линдзи Вон. Продукцията припомня ключовите моменти от представянето на българските спортисти на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

Режисьор на филма „Игри за мир, игри за легенди е Йоанна Капанова, режисьор по монтажа – Искра Митрева, а операторската работа е дело на Николай Балкански и Росен Петрински.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.