Владимир Илиев: Нямахме доза късмет, но това не е оправдание

Владимир Илиев

Българският биатлонист Владимир Илиев заяви, че е бил подготвен и реално е имал шанс за медал на олимпийските игри в Пьонгчанг, но напрежението е оказало влияние върху представянето му.

Илиев завърши на 19-о място в индивидуалната дисциплина на 20 км, като на практика това бе най-предното класиране на родните биатлонисти.

Освен това той остана 54-и в спринта, 46-и в преследването, 17-о място с смесената щафета и 16-о място с мъжката щафета на България.

„Нямахме доза късмет, но това не е оправдание. На тази Олимпиада бях подготвен и реално имах шанс за медал, но в биатлона е така – един изстрел не беше достатъчен. Това е спортът. Имах шанс – и в спринта, и в индивидуалния старт на 20 км, за място в първите 8 реалистично, а дори и за медал, си мисля, но така е в спорта – не успях да се събера. Голямо състезание, може би и напрежението оказа малко влияние… явно толкова сме били подготвени“, каза Илиев при завръщането си в България.

„Много са проблемите и нещата, които липсват, като цяло у нас, не само в биатлона. Като се почне от детско-юношеския спорт, конкуренцията в самите гарнитури, докато се стигне при нас, мъжете. Бази, условия… ако имаш достатъчно финанси, винаги може да се готвиш на много добри места, в чужбина, не е задължително да е в България.

Ние нямаме засега такъв голям център, който да се конкурира със световните, за да можем да се готвим качествено, особено зимата. Затова и тренираме предимно в чужбина. Много са проблемите, но това е – малка държава сме, опитваме да се борим с другите. Доста хора виждат, че с много по-ниски бюджети и по-малък персонал като цяло успяваме да ги побеждаваме в много от състезанията, просто на Олимпиадата не успяхме да се съберем, за да покажем наистина много хубав резултат. А имаше възможност за това“, каза още Илиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.