Радослав Янков: Разочарован съм, не успях да се справя

Снимка: FIS

Прекалено голямото желание да се справя добре ми изигра шега, обяви една от най-големите ни надежди за олимпийски медал в ПьонгЧанг – Радослав Янков при завръщането си в България. Сноубордистът обаче отпадна още в квалификациите.

“Разочарован съм, тъй като всичко беше фокусирано върху самата Олимпиада. Не знам дали това не беше грешка, защото така се покачват собствените ти очаквания и желанието. Може би голямото желание за добро класиране ми попречи. Не успях да се справя. Не успях да направя добро първо спускане. Второто беше добре, но не ми достигна, за да вляза във финалите“, добави той.

„За разлика от всички останали, ние имахме добри условия, добре подготвена писта, снегът беше добър. Нашата тренировка там премина префектно. От началото до края имахме перфектни условия за тренировка. Условията бяха добри и на състезанието, не е имало нещо странично, което да ми е попречило“, каза още Янков.

„От началото на годината имах проблеми с екипировката и късно се върнах към старата екипировка, тъй като трябваше да тествам всичко. Може би не беше правилно да тествам толкова много неща, защото в момента, в който се върнах към старата екипировка, карането започна да ми се получава, но може би беше малко късно”, коментира Радо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.