Русия готви алтернативна зимна олимпиада

insport olympic

Руският курорт Сочи изрази готовност да организира алтернативни олимпийски игри за спортисти, които не са получили възможност да участват в Пьончан 2018.

„Сочи е готов за провеждането на състезания от най-високо ниво. Всички обекти, които бяха използвани по време на зимните олимпийски игри през 2014 година, са в отлично състояние и готови да приемат спортистите още утре. Голяма част от състезанията за тези, които МОК не допусна в Пьончан, ще се проведат именно в Сочи“, съобщи в. „Известия“.

Според информацията в състезанията ще вземат участие 500 спортисти. Очаква се освен руснаци да бъдат допуснати и чуждестранни атлети, които по различни причини не са получили квоти за Пьончан 2018. За момента няма яснота за периода на провеждане на състезанията.

Както е известно, Русия проведе алтернативни състезания за своите спортисти и по време на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Тогава руснаците не бяха допуснати от МОК до Олимпиадата, а изключение беше направено за единици спортисти от Русия. Призьорите от алтернативните състезания получиха премии като за олимпийски медали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.