Владимир Далаклиев с шанс за европейската титла след допинг скандал

Най-добрият български състезател в таекуондо олимпийска версия Владимир Далаклиев с шанс да получи европейското злато за изминалата 2017 година.

В момента тече разследване във връзка с положителна допинг проба, която шампионът от първенството в София Арман Иргалиев е дал в края на годината. Все още не е ясно точно кога ще бъдат готови резултатите от разследването, но се очаква това да се случи до края на месеца.

„До края на месеца трябва да има някакви резултати. Ако не накрая на месеца, то поне в началото на другия, тъй като ние имаме Европейско първенство, чиято официална част започва някъде на 5 февруари“, заяви председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев на прескофенеция по повод награждаването на Владимир Далаклиев за спортист №1 за месец декември в традиционната анкета на Пресклуб “България”.

На предстоящия европейски клубен шампионат страната ни ще бъде представена от близо 50 състезатели във всички възрасти. Най-сериозното изпитание за тази година е Европейското първенство за мъже и жени в Казан през май. Другата голяма амбиция на председателя на Българската федерация по таекуондо е добро класиране в четирите турнира за Гран при, където участват единствено състезатели с покана.

„Ние нямаме Световното за тази година. Няма Световно за мъже, но на всички останали първенства, включително четирите Гран при-та, които са повече от Световно първенство, трябва да вземем медал“, добави Бинев.

„Тези Гран при турнири са най-елитните, на които участват най-добрите състезатели от топ 32. Много е трудно да се вземе медал. Амбициите ми за тази година са златен европейски медал и медал от Гран при“, каза Далаклиев.

През следващите 4 години България ще бъде домакин на уникално по рода си състезание – Мултиевропейски игри по таекуондо. Надпреварата обхваща всички стилове в този спорт и ще се проведе в края на май в Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.