Георги Аврамчев: Вярвам, че Антъни може да вземе медал от европейското за мъже

Антъни Иванов

Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев бе гост в „Арена спорт“ по БНТ HD. Той си пожела през 2018-а страната ни да спечели медал от Европейското първенство по плуване за мъже.

„Пожелавам си медал от Европейското първенство по плуване за мъже. Постижимо е. Самият състезател, от който го очакваме – Антъни Иванов, каза, че вече говорим за медал, което за мен е много обнадеждаващо и дано постигнем тази цел“, каза Аврамчев.

Антъни вече обяви, че търси подобрение на времената си с поне една секунда.

„Разбира се, че това е постижимо. Плуването познава и по-големи скокове. За Антъни това му е последната година, след това влиза при мъжете. Там ще му бъде значително по-трудно, но той има изключителен талант, много е мотивиран и тренира много усърдно. Талант, съчетан с труд и добър треньор, винаги дава добър резултат. Оптимист съм, че може да се получи това призово място“, добави Георги Аврамчев.

Той е доволен от свършеното през 2017 година.

„За мен 2017-а е една от най-успешните и най-добрите години в плуването от десетилетия насам. Ще спомена само няколко цифри. Бяха подобрени 188 рекорда. Имаме осмо място на финал на Световно първенство при мъжете – от Антъни в Будапеща. Имаме сребърен медал от Световното за младежи – пак на Антъни. Имаме шесто място на Диана Петкова на Европейското за девойки, 14-о място на Петър Божилов на 1500 метра на Световното за младежи, 14-о място на Айдарски в плуването. От Балканиадата по скокове на вода имаме 7 медала. Общо от „Мултинейшън“ имаме 13 медала, от които 8 златни. От Балканиадата имаме седем медала. В синхронното плуване „комбо“ – 11 място. Това е много-много добра година и благодаря на всички треньори и състезатели, които допринесоха за това добро представяне на родното плуване.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.