Тервел Пулев: Кубрат има големи шансове срещу Джошуа

Снимка: Facebook

Дни преди 35-ия си рожден ден Тервел Пулев гостува в Нова телевизия. Боксьорът разказа как обичайно протичат празненствата по този повод.

„Няма някакъв специален ритуал. В последните години се събираме широк кръг компания, но не е лошо да сме само най-близките. Определено е по-забавно вече вкъщи, има доста комични ситуации”, каза Тервел Пулев пред „Здравей, България”.

„Аспарух е на година и половина, а Калоян е на 9. Калоян е тръгнал по пътя на спорта – него си го влече футболът. Тренира по 3-4 пъти на седмица, участва в детски турнири. Харесва му, увлечен е сериозно.”

Безапелационна седма победа на Тервел Пулев на профи ринга

„Старая се да ги уча на българската история. Говорихме за покръстването. Наясно са откъде идват имената им. Калоян дори се натъжи един ден, че неговото име не било по-велико от това на Аспарух. Ние му казахме, че Калоян е един от най- великите български владетели, докато Аспарух е основател на българската държава”.

Той коментира и успехите на своя по-голям брат – Кубрат Пулев.

„Той се движи добре и му се случи травма. В нашия бранш никой не е застрахован. Абсолютно нормално е да се случи, често се получава. Мисля, че има големи шансове срещу Антъни Джошуа, макар че всеки втори го слагаше аутсайдер. Аз не съм на това мнение.”

„Доколкото знам, март месец Кубрат пак ще се боксира. Той се възстанови вече от контузията и започна да тренира”.

„Баща ни винаги е казвал, че с Кубрат ще си останем най-добри приятели до края на живота ни. Никога не е имало деление. Дали съм се чувствал някога в сянката на Кубрат? Смятам, че хората така ме възприемат – като брата на Кубрат. Аз за себе си знам, че имам своите успехи, затова не мога да ги обвиня. В моя си мироглед, в мнението ми за себе си – аз съм си успял.”

„Ние постоянно поддържаме връзка, дори да не сме заедно физически. Можем да си кажем само 2-3 изречения, които да са ключови”, добави още Тервел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.