„Евроспорт“ разкрива тайните на ски скоковете (ВИДЕО)

Ексклузивната поредица на Евроспорт „Спортът отблизо“ продължава да ни показва тънкостите на някои от най-популярните спортни дисциплини. В новия епизод на поредицата на фокус е един от най-гледаните зимни спортове – ски скоковете. А това е дисцпилина, която наистина залужава внимание.

Ски скоковете е една от малкото дисциплини, която е провеждана на всички Зимни олимпийски игри. Любопитен факт е, че от 1924 до 1956 г. дори не е имало специални съоръжения за ски скокове – състезанията са се провеждали на хълм в града-домакин, който е бил най-подходящ за целта.

За разлика от другите зимни спортове, в ски скоковете доскоро нямаше женско участие. Първият женски олимпийски турнир в тази дисциплина се проведе на Игрите в Сочи през 2014 г., където златният медал бе спечелен от германката Карина Вогт.

С помощта на увеличена виртуална реалност ще имаме възможност да проследим каква е тайната на добрия скок и какви физични процеси протичат по време на неговото изпълнение. В създаването на клипа са участвали треньори и състезатели по ски скокове, чиято професионална експертиза е била фундаментална за изготвянето на крайния продукт. Ски скоковете ще бъдат една от най-интересните дисциплини на Зимните олимпийски игри в Пьончан, които ще можете да наблюдавате на живо в ефира на Евроспорт пт 9 до 25 февруари 2018 г.

Клипът вече е наличен на българската Facebook страница на Евроспорт и е отворен за споделяне – вижте ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.