България домакин на две европейски квалификации във волейбола

voleibol1

Българска федерация по волейбол бе одобрена от Европейската конфедерация – CEV за домакинство на две квалификации за шампионати на Стария континент през 2017 година при подрастващите.

Нашата страна получи правото да организира предварителна група „G“ от квалификация за юноши под 19 години и предварителна група „Н“ от квалификация за девойки под 18 години.

Интересното в случая, е че двата турнира ще се проведат едновременно, като мачовете ще се играят от 12 до 15 януари 2017 година в столичната зала „Христо Ботев“. Предвижда се по три мача на ден, като ще се редуват два мъжки и един женски и два женски и един мъжки двубои в дните на надпреварата.

При юношите под 19 години съперници на България в предварителна група „G“ са още Дания, Грузия и Беларус. Общо осем предварителни групи по четири тима влизат в борба за класиране на финалите.

Европейското първенство ще се проведе от 22 до 30 април в Унгария и Словакия, като тези две страни се класират директно. Така за Евроволей директни квоти взимат само първенците в осемте предварителни групи в европейските квалификации, плюс най-добрите два тима, заели второ място.

При девойките под 18 години съперници на България в група „Н“ са още Белгия, Швейцария и Австрия. Също осем предварителни групи по четири тима започват борбата.

Европейското първенство 2017 ще се проведе в Армен (Холандия), като холандките се класират като домакини. Така директни квоти за финалите взимат победителите в отделните квалификации, плюс трите най-добри тима, заели второ място в групите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.