Обиколката на Франция 2017 стартира от Дюселдорф

Tour de France 2017

Tour de France 2017
Tour de France 2017

 

TDF Route 2017
TDF Route 2017

На 01.07. 2017 Обиколката на Франция стартира от Дюселдорф, Германия с индивидуален часовник. Включени са няколко нови височини. финиш на Col d’Izoard и часовник на финала в Марсилия.

Ще бъдат преминати 5 планински участъка – Vosges, Jura, Pyrenees, Централен масив и Алпите.

Отборен часовник няма да има. Всичко ще бъде отново в краката на елитните катерачи. Подходът е вдъхновен от Джирото (Обиколка на Италия) и Вуелтата (Обиколка на Испания), където тази година имаше зрелищни височини с интересен развой.

От Дюселдорф към Франция пелотонът ще се отправи през Лиеж в Белгия и Люксембург. Първият планински финиш ще е La Planche des Belles Filles.

Следва възможност за спринтьорите в Troyes преди да се сблъскат с Jura и финиша в ски-курорта Les Rousses близо до Швейцария.

Следващият етап е до Chambery и там ще мерят сили катерачите на Grand Colombier от страната на Virieu-le-Petit. На места наклонът ще достига 22% с последващия Mont du Chat -8.8km на 10%. Обща денивелация 4200 м.

Следва самолет обратно до France към Perigueux близо до Bordeaux и първия почивен ден на 10.07. Следват състеателни дни в Пиренеите с финали в Peyragudes и Foix. Първият включва височината Port des Bales и Peyresourde. Вторият е по-малко познат на аудиторията като характерът тук е с по-стръмни участъци.

След Пиренеите състезателите отиват на запад пред Rodez, Le Puy-en-Velay и Romans-sur-Isère, Le Puy-en-Velay в Haute-Loire, където ще бъде вторият почивен ден преди навлизането в Алпите.

Етап 17 завършва в Serre Chevalier в Hautes Alpes. Следва височинен финал на митичния Col d’Izoard. Етапът ще съдържа височините Guillestre, Barcelonnette и Col de Vars преди да финишира на 2,360 с пресичане на обруления пейзаж на местността Casse Déserte.

След това състезателите ще имат преходен етап до Salone-en-Provence за индивидуалния пробег по часовник в Марсилия.

С полет състезателите ще бъдат прехвърлени на север към Париж, който ще посрещне победителя в Обиколката на Франция за 2017 пред Триумфалната арка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.