Пета година таекуон-до в Казичене

kazichene-abc

За пета поредна година ще се провеждат тренировки по таекуон-до ITF за деца и юноши в село Казичене, Столична община. Така групата в Казичене се очертава като една от най-трайните за тренировки по бойни изкуства в софийските покрайнини в последните години.

abc2За това време софийското село вече има и първите си медалисти от национални и международни първенства по таекуон-до, кик бокс, савате (френски бокс), засега само момичета.

През 2016-а Валентина Тодорова стана европейска шампионка за девойки по савате на Европейското младежко първенство в София. Таня Джалалиева спечели, също при девойките, сребърен медал в отборното класиране на спаринг на Европейското първенство по таекуон-до в Солун. Деца и юноши от Казичене с успех защитават на изпити различни степени по таекуон-до.

Тренировките по таекуон-до се провеждат всеки вторник и четвъртък от 15.00 до 16.00 часа във физкултурния салон на 71-во СОУ „Пейо Яворов“, с. Казичене. Заниманията се водят от Недялка Бачева, световна и европейска шампионка, с IV дан в корейското бойно изкуство. Тя тренира и преподава таекуон-до повече от 18 години в столичния “ABC Fight Club”. Добре дошли са както досегашните трениращи, така и напълно начинаещите.

Село Казичене се намира на 12 км от центъра на София. Населението му е близо 5000 души, което го поставя на трето място по големина сред селата в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.