Легендата Ким Клайстерс се сбогува с тениса

Една от легендите в женския тенис Ким Клайстерс изигра последния си мач на сингъл в кариерата си, след като загуби с 6:7, 6:7 от британката Сара Робсън във втория кръг на US Open. Именно откритото първенство на САЩ е  най-успешният турнир за нея от шлема, където триумфира с титлите през 2005, 2009 и 2010 година. След 41 отличия, четири титли от Големия шлем ( през 2011 спечели и откритото първенство на Австралия) общо 20 седмици като №1 в света, Ким Клайстерс затвори една страница от своя живот, за да започне нова и да се отдаде на семейството си.

„Преди седем години точно тук се сбъдна една от най-големите ми мечти – да спечеля титлата на US Open. Тук, на този корт, съм изиграла някои от най-големите си мачове. Мисля, че това е перфектното място да сложа край. Да, исках да спечеля двубоя, но за мен няма съмнение в решението ми това да е последният мач в кариерата ми.Сега вече мога да се насоча към следващата страница от моя живот“, сподели голямата шампионка, а целият стадион стана на крака и я аплодира бурно. Все пак Клайстерс би трябвало да продължи на турнира на двойки и смесени двойки, но дори и да не се откаже от предстоящите мачове, за белгийката това бе официалното сбогуване с професионалния тенис.

„Няма съмнение – Ким е една от легендите на този спорт”, сподели от своя страна легендата Матс Виландер. „Тя има забележителна кариера. Днес обаче ясно си лечеше, че не е готова за турнира. Липсва и игрова подготовка. Някои удари бяха добре насочени, но други попадаха далеч от целта. Това обаче вече няма значение. Клайстерс се оттегля и заслужава уважение”, добави шведът.

Снимки РОЙТЕРС