Станимир Беломъжев 15-ти в спринта на световното по колоориентиране

Изключителен успех постигна единственият ни представител на Световното първенство по колоориентиране в унгарския град Веспрем Станимир Беломъжев – Тачо, след като с време 27:08 минути завърши на 15-то място.

Световен шампион стана представителят на Австрия Тобиас Брайтшадел с време 24:45 мин, следван от Марек Поспишек от Чехия с 24:47 мин. и Руслан Грицан от Русия с 24:59 мин.

Изпълнявайки треньорската стратегия Станимир стартира сигурно и постепенно се придвижи от 32 до 26 позиция, в средата на трасето е 19-15, а на последната контрола беше на 13 място.

Според треньора Иван Беломъжев успехът на Тачо е още по-ценен, тъй като е постигнат след травмата във вчерашната квалификация за дългата дистанция (премината успешно), както и поради факта, че сме с може би най-слабото колело като марка от представените на Световното първенство.

В краткото изявление по телефона от българския щаб изказаха специална благодарност към лекаря на руския национален отбор, който с физитерапевтичен апарат е облекчил болката на Станимир от вчерашното падане.

Информация: БФО