Отново рефер лиши България от медал

След четиринайстия ден на олимпийските игри в Лондон България остава само с два медала- среброто на Станка Златева и бронза на Тервел Пулев.

Именно в борбата и бокса нашите предствители заслужаваха повече. След подарената домакинска победа за Люк Кембъл и отпадането на Детелин Далаклиев в 1/4 финала, вчера и Радослав Великов не взе своя медал след скандално съдийско отсъждане.

Руди закономерно стигна до битката за бронза и надви съперника си по точки в първата част на срещата. След като се оттегли за почивка обаче, нашият борец и треньорският ни щаб с изненада видяха, че частта е присъдена за японеца Юмото. Без никой да разбере как и защо, се оказа, че реферът е отправил официално предупреждение на Великов, което носи директна точка за противника му. Симо Щерев и Руди прекараха почивката в разправии и опит за контестация, която не беше уважена. Така борецът ни започна  втората част видимо ядосан, но това му изигра лоша шега. Ходът на мача беше променен със съдийска несправедливост, а Радослав Великов изпусна своя втори олимпийски бронз.

Детелин Далаклиев също заслужаваше олимпийско отличие, но остана на точка от него, точка, която беше подарена на британеца Кембъл от реферите на двубоя. Може да се каже, че подобни отсъждания не са изненада, след като в аматьорския бокс беше въведена система на оценяване, която застрашително прилича на тази в художествената гимнастика.

В борбата обаче българите ще търсят своя реванш за мечтаната титлата на Станка Златева и отнетия на Радослав Великов медал. Днес и утре на тепиха честта на България ще защитават Анатоли Гуйдя и Леонид Базан.

 

 

This article has 1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.