Борците ни днес чакат репешаж, препънаха се на 1/8 финал

Днес своето участие на олимпийските игри започнаха двама от борците ни в свободния стил – Радослав Великов и Кирил Терзиев. Очакванията към тях бяха големи след спечелените бронзови медали в Пекин, но и двамата ни състезатели  приключиха участието си в директните елиминации на 1/8 финал.

Пръв на тепиха излезна Радослав Великов в категория до 55 кг., на когото жребият отреди да започне от квалификация срещу Николай Ноев от Таджикистан. Руди постигна лесен успех с 2-0 части с тактическа борба и видимо пестене на усилия. Около 1/2 час по- късно нашето момче излезна за втората си среща срещу грузинеца Кинчегашвили, като започна отново добре, взимайки първата част след клинч. Втората обаче борецът ни изгуби след атака на съперника му само 6 секунди преди края, докато Руди умишлено изчакваше  стигането до втори клинч. Загубата на частта костваше и мача на най- лекия ни борец, който попадна в лош захват на противника и изгуби по точки.

 

Другата ни надежда Кирил Терзиев започна директно от 1/8 финал, но имаше лошия късмет да срещне един от фаворитите в категорията до 74 кг. – Саед Гоударзи. Иранецът започна с атака още в първите секунди от срещата и за около минута вече иамше 5 точки в своя актив. Във втората част нашето момче се хвърли в атака, за да изравни резултата, но противникът му използва момента да контраатакува, спечели частта по точки 3:1 и отстрани бореца ни.

Участието и на Великов, и на Терзиев теоретично още не е приключило, като целият ни щаб се надява противниците на борците ни да стигнат до финал тази вечер и да изтеглят нашите момчета на репешаж в битка за бронзовите медали.

.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.