3:1 гейма приземиха арогантна Полша

Българските волейболисти направиха огромна крачка към четвъртфиналите в Лондон, след като победиха с 3:1 считания за фаворит отбор на Полша.

Нашите момчета доминираха през първия и втория гейм с добро посрещане на силните сервиси на противника и разнообразна  игра в нападение, като затвориха първите две части съответно на 22 и 27 точки.

В началото на третия гейм тимът ни започна лошо и изпусна поляците с  4 точки напред в резултата. Отпускането в редиците ни беше видимо и „ дружина полска“ приключи бързо  частта с 25:13 не и без помощта на непредизвиканите грешки на нашия отбор.

Четвъртият гейм поляците започнаха с типчното си високо самочувствие, подкрепата на над 6 хиляди привърженици в залата и с нагласата, че лесно ще пречупят българските момчета. Нашите волейболисти обаче не се повлияха от катастрофалния резултат в предишната част и геймът започна точка за точка, а на първото техническо прекъсване българите вече водеха с 8:4. Поляците успяха да се закачат в резултата едва след втората техническа пауза благодарение на силния си начален удар и с известна доза късмет. При резултат 23:24,2:1 гейма за нашите и сервис на Винярски българският щаб взе навременно прекъсване, което целеше разконцентриране на съперника и организиране на победна  атака. Благодарение на наставленията на Камило Плачи и Найден Найденов  волейболистите ни отбелязаха последната точка в мача за 25:23, след като Георги Братоев избегна извисилата се пред Цветан Соколов полска блокада, избрайки атака с Виктор Йосифов.

С тази победа българските волейболисти категорично заявиха, че целта им в Лондон не е просто излизане от груповата фаза, а доказателствата, че имат сили за повече са налице. Успехът в този мач е не само успех над вечния съперник – тима на Полша, но и срещу фаворита за олимпийското злато. В днешния мач обаче поляците получиха урок от нашите момчета: нито  надменното поведение, нито титлата от Световната лига, спечелена само преди месец  в София, са достатъчни  сами по себе си за крайния успех.

Следващата среща на „лъвовете“ е в четвъртък (2.08.) срещу отбора на Австралия. 

 

Автор: Силвия Нешева

This article has 1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.