Найден Найденов ще води волейболистите ни в Лондон

Изненадващо Найден Найденов бе избран от управителния съвет на федерацията за треньор на националния отбор по волейбол. Наставникът ще замени на поста Радостин Стойчев, който подаде оставка преди няколко дни.

Петър Кънев обяви назначението и обоснова избора на Найденов, който води националите във втория турнир от световната лига в Аржентина. „Днешната сбирка имаше една единствена точка в дневния ред – избора на нов национален треньор. Кандидатурата на Камило Плачи отпадна след получен имейл от него, в който се казва, че до края на другата седмица ще има яснота относно разрешение от лекар дали може да бъде треньор. Така пред нас останаха две кандидатури – тези на Мартин Стоев и Найден Найденов и след тайно гласуване, мога да ви обявя, че новият треньор на България се казва Найден Найденов. Договорът му ще бъде до края на летните олимпийски игри в Лондон. След това ще бъде обявен конкурс за нов селекционер. Камило Плачи ще изпълни договора си до края и ще остане помощник треньор на тима ни“.

Все още не е ясно дали Матей Казийски няма да се върне в състава за олимпиадата. Звездата бе категорично против назначаването  на Мартин Стоев начело на тима като дори го определи за слаб треньор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.