Удар за волейболна България -Радо Стойчев и Казийски напускат националния тим

 

 

Треньорът на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев спази обещанието си и обяви, че напуска представителния тим на България.

Със сълзи в очите примерът му последва и звездата ни Матей Казийски.

„Разочарован съм от федерацията. Техните решения са вредни за българския волейбол. Смятам, че те да провокирани от лични интереси и цели. След всичко, което се разигра в предишната квалификация, е редно те да си подадат оставките. Трябва да си поемат отговорността, да си признаят грешката и да си отидат.
С тези хора националният отбор няма бъдеще. И понеже аз не мога да искам оставки, не ми остава нищо друго освен да напусна националния отбор. Мога да се върна само ако нещата се променят. Трябва да се работи с всички отбори, не само с представителния. Тези хора обаче не могат да бъдат полезни“, заяви Казийски.

Треньорът на „Тренто“ също изтъкна трите причини, поради които си тръгва:

Причина 1: „Неефективното управление на федерацията. Постоянно има скандали във всички родни първенства. Визирам финала в мъжкото първенство. Визирам скандала с жените на полуфинала, както и скандалите около младежките формации.

Не може да има такъв голям Управителен съвет от над 20 члена, защото дори и в компании като Дженерал Моторс няма толкова хора в УС. Липса на мандатност и прозрачност в решенията, политиката и действията на федерацията. Основателни съмнения за фиктивни клубове с цел успех на общото събрание.

Също така скандалите на предишната Олимпиада не повлияха също на ръководството. Има и конфликт на интереси. Собственик на клуб е шеф на федерацията. Има ужасни интереси за играчи, договори с по-голямата част от волейболистите, които искат да играят в националния тим. Спирането на състезателни права на млади играчи с цел преминаването им от един в друг клуб“.

Причина 2: „Непрозрачното управление на финансите. Липсва информация за приходите от спонсори рекламни и телевизионни права. Не се включва точка в дневния ред на общото събрание за приемане на докладите, въпреки закона. Знам, че одитрите са открили големи несъответствия“.

Причина 3: „Неизпълнението на конкретни задължения в моят договор. Не става въвпрос за лични условия. Става въпрос за стратегическото развитие на волейбола. Те трябваше да създадат програма, която аз да одобря за развитието на волейбола през следващите пет години.

В тази програма трябва да има въпроси за вътрешното първенство, строги правила за президентите, задължителна квалификация за треньорие, задължителна детско юношеска школа в отборите. Създаване на Б национален отбор. Популяризиране на волейбола и предаването му по телевизията“, завърши Стойчев

Снимки: Марин Маринов, sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.