Страхотен жребий за родните волейболисти на ОИ в Лондон

Възпитаниците на Радостин Стойчев могат да се надяват на добър жребий за предстоящите олимпийски игри в Лондон, съобщава sportal.bg. Според проучване направено от електронното издание ще избегнем тежки съперници като Бразилия, Русия и САЩ.

Според предварително подготвените документи на Международната федерация по волейбол (FIVB) и Международния олимпийски комитет волейболният турнир трябва да раздели 12-те отбори участници в 2 групи, като ги разпредели там според световната ранглиста към момента по метода „змейка“.

Така водачи на двете предварителни група трябва да са домакинът Великобритания и лидерът в световната ранглиста Бразилия. А отборите се разпределят два по два в група според класирането си към този момент.

Така според класирането в последната световна ранглиста България ще трябва да попадне в по-леката Група „А“, където водач е домакинът Великобритания, а освен това в нея ще попаднат отборите на Италия, Полша, Аржентина и Тунис.

Българските волейболисти ще избегнат директен сблъсък още в предварителните групи със световните шампиони от Бразилия, олимпийските шампиони от САЩ, европейските първенци от Сърбия, победителите в Световната лига през 2011 от Русия и много силния тим на Германия.

Така шансовете на България да стигне до медалите стават все по-осезаеми. Първите 4 тима в двете предварителни групи се класират за участие на 1/4-финалите, като се срещат на кръст първият от едната група срещу 4-ия от другата. Класиралите се на 2-ро и 3-то място пък играят един срещу друг посредством жребий.

Предварителни групи за олимпийския волейболен турнир за мъже в Лондон:

Група „А“
Великобритания (домакин)
Италия (№3)
Полша (№4)
Аржентина (№8)
БЪЛГАРИЯ (№9)
Австралия (№22)

Група „В“
Бразилия (№1)
Русия (№2)
САЩ (№6)
Сърбия (№7)
Германия (№13)
Тунис (№18)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.