Националният по Ръгби 7 е 6-и в дивизия „Б” на ЕП

Националният ни отбор по ръгби зае шестата позиция в дивизия „Б” на европейското първенство по ръгби 7, проведено на 2-3 юни в Швейцария.

За първото място се бореха 12 отбора, разделени в две групи („А” и „Б”). Нашите момчета попаднаха в компанията на домакина Швейцария, Босна и Херцеговина, Латвия, Малта и Норвегия.

В другата група „А” останаха съставите на Унгария, Гърция, Монако, Люксембург, Словакия и Хърватия.

След първия ден на турнира България записа две последователни загуби, от Латвия и Норвегия (33-0 и 24-10) и две победи срещу отборите на Швейцария и Босна (24-21 и 33-5). Във втория ден Малта последва съдбата на домакините и отнесе 36-5 от „трикольорите”. Така с актив от три победи и две загуби нашите заеха трета позиция в групата, която дава право за класиране между 5 и 8 позиция. В спор за чинията на турнира преминахме през отбора на Унгария (трети във група „А”) с 19-12, но Босна взе сладък реванш за загубата от нас в първия ден и ни победи с 31-0.

В крайното класиране нашите останаха на шестото място. Победител е отбора на Хърватия, следван от Латвия, а Норвегия остана трета.

Класиране и резултати: http://www.fira-aer-rugby.com/group-99.htm

Крайно класиране:

 1. Хърватия
 2. Латвия
 3. Норвегия
 4. Гърция
 5. Босна и Херцеговина
 6. България
 7. Монако
 8. Унгария
 9. Словакия
 10. Швейцария
 11. Люксембург
 12. Малта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.