Родители бягат с децата си в турнира на Тереза Маринова

Семейно състезание ще бъде включено в програмата на тазгодишния турнир по лека атлетика „Тереза Маринова и приятели”. Събитието ще бъде в събота от 10 часа на стадиона в Национална спортна академия „Васил Левски” (НСА).
Идеята за нетрадиционната дисциплина е родителите да подкрепят децата си в стремежа им да спортуват. За най-доброто семейство ще има и награди.

В надпреварата ще се включат малчугани от 6 до 12 години, които ще са разпределени в три възрастови групи. 7-8-годишните ще се състезават на 40 м с препятствие, хвърляне на плътна топка и скок дължина от място. 9-10-годинишите и 11-12-годишните ще премерят сили на 60 м, скок дължина и скок дължина от място.

„Това, за което работихме, го постигнахме. Исках да достигнем брой на участниците от 500, а в момента сме с 470 записани деца. Възможно е желаещите да станат и към 700, защото записването ще продължи и в деня на състезанието.”, коментира олимпийската шампионка от Сидни Тереза Маринова.

Бившата атлетка сподели, че от сега вече мисли за следващия турнир, като е възможно догодина в програмата да има и скок на височина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.