Колоездачната обиколка на България през 2024 година ще стартира от Шумен

Стартът на колоездачната обиколка на България през следващата година ще е в Шумен, съобщи председателят на Българската федерация по колоездене Драгомир Кузов и кметът на Шумен Любомир Христов след финала на 70-ото издание на надпреварата, която финишира в областния град за пръв път в своята история.

„Чувствам се изключително горд, че открихме една нова дестинация за колоезденето в последните години, която беше малко позабравена – Шумен. Искам да благодаря на кмета на общината и на всички хора, които се трудиха и работиха в организацията на обиколката, както и за състезанието с велосипеди за деца, на цялото шуменско общество и на Валери Тодоров“, заяви Кузов.

„Надяваме се Шумен да стане един традиционен град-домакин. С кмета на община Шумен си обещахме, че догодина старта ще го направим в Шумен. От тук е тръгнала България, нека от тук да тръгне обиколката за 100-годишнината, да си го пожелаем и реализираме“, посочи още той и връчи специален пакет на Любомир Христов от името на Българската федерация по колоездене.

В същото време кметът на Шумен обяви, че за целия град е било чест да приеме финала на тазгодишната Обиколка на България.

„За нас шуменци е чест да бъдем домакини на финала на 70-тата обиколка на България. Поздравления за всички участници. Честито на победителя. Благодарим на спонсорите, благодаря на председателя на федерацията, че избра нашия град. Той ми обеща, че догодина ще направим старта на обиколката от тук“, отбеляза Любомир Христов.

Припомняме ви, че победител в тазгодишното юбилейно 70-о издание на колоездачната обиколка на България стана чехът Михал Шуран.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.