Колоездачната обиколка на България ще финишира в Шумен за пръв път в историята

Шумен ще посрещне участниците в 70-тата Международна колоездачна обиколка на България, едно от най-старите и престижни състезания в Европа, с почти стогодишна история. Състезанието ще стартира на 26 август в София и за първи път в своята история ще финишира в Шумен, на 31 август. Това съобщиха днес от пресцентъра на общинската администрация в Шумен. 

Ще бъдат изминати общо около 705 състезателни километра, които са разпределени в  пролог, два полуетапа и четири етапа с общ старт. Последният етап е Сливен – Шумен и е с дължина 128,4 километра, отбелязват от общинския пресцентър. 

 Оттам уточняват, че колоездачите ще навлязат в Шумен по път I-7 от Велики Преслав. Те ще преминат през квартал „Дивдядово“, по бул. „Велики Преслав“, през кръговото кръстовище на площад „България“ и по бул. „Славянски“. Финалът ще е около 16:00 часа пред сградата на община Шумен, където ще се състои и церемонията по награждаването на победителите. 

За безопасното преминаване и финиширане на колоездачите в Шумен още от сутрешните часове на 31 август временно ще бъдат затворени за движение централни шуменски улици и булеварди, като по някой от тях ще бъде въведена и временна организация на движение. Паркингът пред и зад община Шумен ще трябва да бъде освободени от автомобили за времето от 8:00 до 18:00 часа, допълват от общинския пресцентър. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.