Еди Пенев се класира за финал на Световната купа във Варна

Варна за седми път е домакин на Световната купа по спортна гимнастика. В турнира, който ще продължи до 28 май, участват част от най-добрите състезатели в света.

От българите Еди Пенев се класира за финала на земя през уикенда, като финалите на Световната купа ще бъдат пряко излъчени в ефира на БНТ 3!

„Играх на земя, това ми един от най-силните уреди. Както разбирам, не съм гледал резултатите, но съм на второ място засега. Представянето ми не беше от най-добрите, но все пак справих. Надявам се да имам по-добър резултат на финала“, заяви Пенев пред камерата на БНТ за предаването „България в 60 минути“.

Участие в предаването взе и легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев, който е председател на организационния комитет на надпреварата в морската ни столица.

„Вече седма поредна година сме домакини на Световната купа по спортна гимнастика за мъже и жени, за което благодарим на град Варна за прекрасното домакинство. По отношение на състезанието, не повече от двама представители на България могат да вземат участие в квалификациите на отделните уреди. Днес имахме участници на земя, кон и халки. В лицето на Еди Пенев видяхме едно прекрасно изиграване на земя, което го отрежда с втори резултат в квалификациите. Той е с прекрасен шанс за първото място във финалите.

В петъчния ден предстои да наблюдаваме прескок, успоредка и висилка при мъжете и греда и земя при жените. Божидар Златанов, Йордан Александров са с много големи шансове на успоредка и на висилка. На прескока отново ще стискаме палци на Димитър Димитров и на Еди Пенев. Реално сме в елита, в много силна конкуренция се преборваме и успяваме.

За нас най-важни за квотите за олимпийските игри в Париж. Всички са здрави и тренират с голяма амбиции за успех“, заяви от своя страна Йордан Йовчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.