Александра Фейгин се класира 24-а на световното по фигурно пързаляне

Шампионката на България Александра Фейгин зае 24-о място на Световното първенство по фигурно пързаляне в Сайтама (Япония).

19-годишната Фейгин се класира 23-а във волната програма с оценка от 101.09 точки, от които 55.29 точки за технически елементи и 45.80 точки за компоненти на програмата. Това за нея е личен рекорд за сезона.

Със сбор от 155.74 от двете програми българката зае 24-а позиция.

Във волната си програма Фейгин изпълни десет скока – двоен аксел-троен салхов, троен флип, троен ритбергер – двоен тулуп, троен тулуп, троен тулуп – двоен аксел, троен салхоф и двоен луц. Тя получи четири минуса за тройния флип и двойни луц, както и за двете хореографски стъпки в съчетанието си.

Българката показа две много стабилни програми в Сайтама и за пореден път доказа, че е сред най-добрите фигуристки в света.

Японката Каори Сакамото защити титлата си, въпреки че направи грешка при троен флип в края на волната си програма. Тя е първата представителка на домакините, която печели два поредни златни медала от шампионати на планетата и най-възрастната шампионка от Мао Асада през 2014 година.

22-годишната Сакамото събра 224.61 точки, за да триумфира.

Световното първенство продължава в събота с волната програма при танцовите двойки и при мъжете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.