Кирил Милов е спортист №1 на ОСК ЦСКА за 2022 година

Кирил Милов Снимка: БФБорба

Футболният отбор на ЦСКА е най-добър отбор на Обединени спортни клубове ЦСКА за 2022 година, като статуетката беше връчена на изпълнителния директор на клуба г-н Филип Филипов от легендарния нападател на армейците Петър Жеков.

Подгласник на футболния клуб стана волейболният състав на дамите, а призът им бе връчен от големия волейболен специалист Сашо Попов.

Футболният отбор от Академия ЦСКА до 17 години със старши треньор Ивайло Станев е най-проспериращ отбор от ДЮШ. Наградата им бе връчена лично от командира на Съвместното командване на специалните операции ген. Явор Матеев.

Най-добър спортист на ЦСКА за 2022 година стана европейският шампион и вицесветовен шампион по борба класически стил Кирил Милов. Той бе награден от Биляна Дудова. За негов подгласник бе избран един от най-талантливите състезатели в борбата и син на легендарния Армен Назарян – Едмонд Назарян.

За треньор на годината бе обявен Братан Ценов, който получи приза от Стоян Добрев.

Клубът по спортна акробатика бе избран за най-проспериращ отбор, а отличието им връчи ген. Явор Матеев.

Отборът по класическа борба на ЦСКА също бе награден като най-проспериращ отбор. Купата им бе връчена от Георги Калчев.

Борислав Кьосев и Димитър Златанов наградиха джудиста Ивайло Иванов, бореца Айк Мцканян и волейболистите Димитър Димитров и Георги Татаров.

Армен Назарян награди гимнастика Дамян Делибалтов.

Призът „Изгряващи звезди на ЦСКА“ получиха републиканските шампиони по класическа борба Гриша Назарян и Радостин Василев.

Кметът на София Йорданка Фандъков награди Васил Илиев за развитието на спорта в столичните училища.

В залата присъстваха червени легенди, бивши и настоящи състезатели и треньори по всички видове спорт от всички поколения, деятели, представители на сдружения и феновете.

За доброто настроение на присъстващите допринесоха Росица Кирилова, Маргарита Хранова, Гергана Николаева и други музикални изпълнители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.