Добромир Карамаринов: Представянето на младите атлети е забележително

Снимка: БФЛА

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов е обнадежден след забележителното представяне на младите български атлети през изминалата година.

Президентът на европейската атлетика разкри, че родната централа бележи успехи въпреки непредвидимите пандемични години.

„Европейската атлетика преодоля по най-бобър начин годините на пандемия. Ние бяхме единствената международна федерация, която проведе всичките си стартове през 2021 г. Ние укрепихме финансовото си положение и привлякохме пет нови комерсиални партньори“, разказва той.

В интервю за предаването „Арена спорт“ той сподели, че страната ни ще кандидатства за домакинство на европейско първенство в зала, със завършването на зала „Арена Бургас“.

„За следващото европейско първенство в Антверпен е невъзможно да има българска кандидатура. За следващата възможна дата България ще постави кандидатура за европейско първенство в зала“, допълни той.

Добромир Карамаринов смята, че талантите в леката атлетика бележат успехи, които не са постигани в близкото десетилетие.

„Представянето на младите атлети бе забележително през изминалата година. Осем от тях бяха на подиум на различни европейски първенства. Тази зима много от тях оглавиха световните ранглисти. Такова поколение не е имало от десетилетие. Него ще го видим в Париж“, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.