Върнаха Иван Иванов начело на националите по вдигане на тежести

Иван Иванов остава начело на националния отбор по вдигане на тежести, гласи решение на Управителния съвет от петък.
Според устава на Българската федерация по вдигане на тежести промяна на треньора може да се прави единствено с решение на Управителния съвет.

В началото на годината президентът на родната централа по вдигане на тежести Неделчо Колев еднолично освободи Иванов и на мястото му назначи Пламен Аспарухов, Кристияна Колева и Лъчезар Кишкилов.

На нарочния УС Иванов е върнат с 4:1 гласа.

„Не съм присъствал на УС. От целия треньорския щаб, който е бил преди Нова година, само Алан Цагаев отпада. Знам, че има такова решение. То няма връщане. Аз не съм освобождаван“, коментира Иванов за БТВ.

„Аз чух, че е имало някаква пародия на УС. Неделчо Колев е бил донякъде и си е заминал. И те са си останали трима човека. От които един Живко Архондиев гласува сам за себе си да бъде включен в треньорския щаб, а е член на УС, което е конфликт на интереси“, каза Пламен Аспарухов пред БТВ.

В същото време президентът на централата Неделчо Колев е изпратил сигнал до Министерството на младежта и спорта, до Министерството на образованието и науката, както и до Прокуратурата по повод „престъпни действия, нанасящи пряка вреда на държавния бюджет“. Сигналът е с изходящ номер 29 и с дата 27 януари (петък) и е подкрепен с подписа на президента на БФВТ, печата, както и с доказателствен материал.

В писмото се казва, че са установени подписани договори от името на БФВТ, които той лично не е оторизирал и не е слагал подписа си.

„По силата на въпросните договори, страни по тях – спортни училища, заявяват финансиране от държавния бюджет за общообразователна, спортна и професионална подготовка“, се казва в изпратеното от Неделчо Колев становище.

Като пример е предоставено копие от договор от 12 септември 2022 г., в който страни са Спортното училище в Русе, Спортен клуб по тежка атлетика Русе и федерацията. Колев е сериозно озадачен, че като представляващ федерацията е посочен Ариф Маджид, който не е вписан в партидата на сдружението в Търговския регистър при Агенцията по вписване. А от името на БФВТ подписът е доложен от Димитър Димитров като генерален секретар. Неделчо Колев посочва, че въпросният човек не изпълнява такава длъжност, а е ръководител на Научно-техническата лаборатория.

Вторият пример е копие от договор от 1 септември 2022 г. със страни по него Спортно училище „Васил Левски“ Пловдив, СКВТ „Марица“ Пловдив и българската федерация. Там подписът би трябвало да е на Неделчо Колев, но в сигнала се казва, че това не е така и има фалшификация.

„Изложеното води до обосновани съмнения, че без мое знание като законен представител на Сдружението, се съставят документи с невярно съдържание веднъж, и втори път – с това деяние се цели неправомерно усвояване на средства от държавния бюджет. Моля за спешна реакция по изложеното, като за допълнителна информация оставам на разположение“, се казва в сигналът, подписан от Неделчо Колев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.