Александър Везенков: Вратата към НБА не е затворена

Александър Везенков Снимка: БФБаскетбол

Българският национал Александър Везенков потвърди, че остава отворен за евентуален трансфер в клуба от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) Сакраменто Кингс в интервю за специализираното издание BasketNews.

В началото на месеца Везенков, който спечели приза за Спортист номер 1 на България за 2022 година, удължи договора си с гръцкия Олимпиакос, подписвайки до 2025-а.

Попитан дали новият контракт прави евентуално преминаване в редиците на Сакраменто по-малко вероятно, българинът отговори, че това въобще не променя ситуацията.

„Не. И преди договора, и след него, аз съм в същата позиция. Тази позиция е, че играя за Олимпиакос и обичам това, което правя. Тук ми харесва. Имаме отлична химия в отбора и се справяме добре. Когато дойде лятото, всичко може да се случи. Не затварям никакви врати в живота си, така че ще видим“, заяви Александър Везенков.

Според информациите, в новото споразумение на баскетболиста с Олимпиакос има освобождаваща клауза на стойност 1.5 милиона евро.

„Все още е януари. Не мога да кажа какво ще се случи през лятото. Това е, което мога да кажа. Единственото, което ме интересува в момента е да печелим титли и да изпълним целите си като отбор. Когато дойде лятото, ще видим какво ще се случи заедно със семейството ми, клуба, НБА, агента ми и всеки, който ме обича и е в живота ми“, добави Везенков и разкри, че не е говорил с представители на Сакраменто след удължаването на договора си с гръцкия гранд.

„Такъв съм и живота си, не обичам да мисля прекалено надалеч. Поставям си малки цели в кратък срок за седмица или месец и опитвам да ги изпълнявам. Понякога успявам, друг път – не, но за шест месеца всичко може да се случи. Надявам се да съм здрав и ще видим“, заяви още баскетболистът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.