Световен шампион на успоредка ще подготвя Дейвид Хъдълстоун в САЩ

Дейвид Хъдълстоун

Състезателят ни по спортна гимнастика Дейвид Хъдълстоун от няколко дни е в САЩ. Представителят ни на Олимпийските игри в Токио през 2020 година се прибра при семейството си след три годишно отсъствие.

„Аз от доста време искам да се прибера и да се видя със семейството си, но имах доста задачи свързани с гимнастиката – състезания, квота за олимпиадата, със самата олимпиада. Сега дойде моментът, в който най-после мога да си отдъхна и да се видя със семейството си. За последно се прибрах през 2019 година след световното първенство в Щутгарт, където се класираха за Олимпиадата“, сподели преди заминаването за САЩ Дейвид Хъдълстоун.

По време на престоя си зад океана Дейвид няма да спира подготовката си. Той ще тренира в Хюстън, Тексас под ръководството на световния шампион на успоредка от първенството в Гент през 2001 година – Шон Таунсенд.

„2023 година е много важна за мен, защото ще гоня квота за Олимпиадата в Париж. В Хюстън ще се подготвям под ръководството на световния шампион на успоредка от първенството на планетата в Гент през 2001 година Шон Таунсенд. Ще бъде и под наблюдението на Стийв, кйто е техническия координатор към Международната федерация по гимнастика Стив Бъчър. Тези хора са ми идоли. Стив Бъчър винаги е бил до мен. С него се започнах през 2-14 година и оттогава той наблюдава моето развитие. В работата си с тях ще наблегна и на шестте уреда. Трябва да се приспособя към тяхната система на работа, там повече наблягат на силата. Обръщам специално внимание на висилката. На този уред много прогресирах и надскочих страха си, който имам към този уред. Надявам се да се получат нещата най-после“, сподели още гимнастикът.

По план Дейвид Хъдълстоун трябва да се прибере в България в средата на март и да се присъедини към националния отбор в подготовката в Анталия за европейското първенство, която ще се проведе от 11 до 16 април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.