Световна титла за българския ансамбъл в многобоя!

Снимка: Фейсбук, FIG

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели абсолютната световна титла от Световното първенство по художествена гимнастика в София.

Женина Трашлиева, Камелия Петрова, Маргарита Василева, София Иванова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова дебютираха на шампионат на планетата.

При първото си излизане на килима на Световно първенство българките изиграха композицията си с пет обръча. Момичетата на Весела Димитрова имаха неточности, но въпреки това получиха висока оценка от 33,800, тъй като трудността на съчетанието им е изключително висока.

В изиграването си на съчетанието си с ленти и топки, което е съвсем ново, отборът ни показа страхотна игра и успя да вземе оценка от 32,800. След изиграването на смесеното съчетание в очите на иначе въздържаната откъм емоции Весела Димитрова се появиха сълзи.

С титлата си в София петорката на България си осигури и олимпийска квота за Игрите в Париж 2024. Такава взимат и останалите медалисти.

Втори в многобоя се наредиха европейските шампионки от Израел. Трети останаха испанките. Италианките, които бяха фаворитки за титлата, допуснаха грешки на ленти и топки, което ги извади от борбата за медалите.

Това е първа абсолютна световна титла за български ансамбъл от Измир 2014-а.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.