Весела Лечева официално пое спортното министерство

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева в служебното правителство встъпи официално в длъжност и пое поста от Радостин Василев на церемония в ММС.

„Близо 40 години съм в спорта в различно качество – като състезател, ръководител, народен представител, като заместник-председател на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Това е един огромен опит. Българският спорт е над всички нас, за мен винаги е бил отдаденост и кауза. Ще запазя всичко позитивно, което е започнато и може да доведе до успехи в българския спорт“, каза Весела Лечева при приемането на поста министър на младежта и спорта в служебното правителство.

Весела Лечева обяви, че нейните принципи са професионализъм, опит, прозрачност, най-вече истината за всичко, което трябва да научават медиите и обществеността. По думите й това ще доведе до сигурност и спокойствие в спортните среди.

„Надявам се, че с моя опит ще дадем сигурност на спортните организации – на всички клубове и федерации. Нека да не забравяме, че само след две години ще бъдат Олимпийските игри в Париж, всяка една от структурите – федерациите и спортните клубове, имат нужда от това спокойствие. Знам много добре, че мандатът на служебното правителство е изключително кратък, затова революционни промени не могат да се очакват, но можем да дадем увереност на всички, че ще действаме изключително внимателно и професионално. Всеки един за нас ще бъде важен, защото от всеки един зависят утрешните успехи на българските спортисти. Те го заслужават, заслужават нашите усилия и нашата отдаденост. С целия ми екип ще бъдем най-близко до тях във всеки един момент и ние ще бъдем техните най-важни партньори“, заяви Весела Лечева.

Министърът на младежта и спорта посочи, че на първо време ще обсъди с директорите в министерството най-важните задачи и събития, които предстоят, ще бъде направена много внимателна преценка на всички взети решения и предстоящи задачи.

„В моята практика съм държала винаги на много близък контакт с федерациите, като председател на ДАМС съм се срещала всеки месец с тях, така че в най-скоро време ще направя среща с всички федерации“, обяви Весела Лечева.

В отговор на журналистически въпрос Весела Лечева каза, че тази седмица ще се запознае с резултатите на дружествата към министерството и ще прегледа договорите за всички решения.

Министър Лечева заяви, че вече има подготвен екип от двама заместник-министри и началник на кабинета, които все още не са назначени. В момента, в който излезе заповедта за назначаването им, тя ще ги обяви пред медиите.
Радостин Василев посрещна министър Лечева с букет и й пожела успех.

„С удоволствие предавам властта на Министерството на младежта и спорта в ръцете на Весела Лечева – спортист и администратор, който във времето се е доказал като успешен председател на Държавната агенция за младежта и спорта. Тя всъщност идва вкъщи след доста години. Пожелавам й много успех, сила и да покаже качествата, които притежава. Днес съм един от щастливите министри, защото предавам поста на такъв човек“, заяви Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.