Александър Николов: Оправдахме високите очаквания към нас

Капитанът на националния волейболен отбор на България за младежи до 20 години Александър Николов заяви при посрещането на тима на летище София след спечелените сребърни медали от изминалия Европейски младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица (Словакия), че очакванията са били високи, но смята, че са ги оправдали.

„Очаквахме да се върнем с медал. Ние от няколко години успяваме да постигаме едни добри успехи, така че очакванията бяха високи и смятам, че ги оправдахме. Малко не ни достигна за златото. Във финала може би не бяхме в най-добра кондиция и не изиграхме мача по най-правилния начин и може би това ни коства златото. Разбира се, тези моменти в края на геймовете са важни и не успяхме да ги използваме, но не смятам, че това е генерален проблем, а такъв, който се случва веднъж на няколко мача“, коментира Алекс Николов.

„Със сигурност в някои неща имам малко повече опит от това, че съм играл и в мъжкия национален отбор. В някои неща може би знам с какво да помогна. Опитвам се да помогна, разбира се, без да досаждам и да се правя на някакъв какъвто не съм. Гледам да помагам, те са мои съотборници“, каза още капитанът на младите „лъвове“.

„За пореден път ще го кажа. Смятам, че това поколение, което идва, ще успее да възвърне България на световната сцена и ще помогне да постига успехи в близко бъдеще“, завърши Николов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.