Сребърни медали и място в топ 20 на Европа за женския ни национален отбор по ръгби 7

Снимка: БФ Ръгби

Чудесно представяне на България по време на турнира от Конференция 1 в Сърбия и заслужено класиране в ниво „Трофи“ на ръгби Европа постигнаха националките ни на завършилия шампионат в Белград.

„Лъвиците“ надиграха категорично в групата Монако с 36:0, Словакия с 26:12 и Хърватия с 22:10. На полуфинала прегазиха Люксембург с 22:5, а на финала отстъпиха от непобедения отбор на Австрия.

Тимът ни, воден от треньорката Мая Илиева и мениджъра Елена Николова, от 2023 година ще играе в „Трофи“ дивизия на ръгби 7 с едни от най-добрите отбори на Стария континент.

„Първи финал в ръгби Европа и отлично представяне на женския ни тим. Изпълнихме целта си и догодина ще мерим сили с отбори от ранга на Финландия, Швеция, Украйна, Чехия, Норвегия, Дания и други класни тимове в „Трофи“. Много сме доволни от постигнатото, защото това е плод на труда на две поколения състезателки и огромна работа на треньорския екип. Голям успех за родното ръгби като цяло е класирането. Тепърва ще правим анализи и планове за новия сезон, но най-важното е да играем силно и да търсим потенциал за развитие“, заяви техническият директор на родната федерация Павел Велков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.