Еврошампионът Кирил Милов: Tрудът и лишенията ми се отплатиха с титлата

Кирил Милов

Европейският шампион по класическа борба до 97кг Кирил Милов коментира изживяването от спечелената титла в Будапеща.

Това бе първи триумф в кариерата му на такъв форум. Досега той имаше сребро от Шампионата на Стария континент през 2019-а в Букурещ и от Световното през 2018-а в Будапеща, където сега постигна най-големия си успех.

“Чувството не може да го опишеш. Уникално беше, че чух химна в последния мач на турнира. Не мога да опиша чувството, защото претърпях толкова лишения и успях да се кача на най-високото място на стълбичката. Надявам се да съм пример за младите и те да се вдъхновят от моето постижение.

Така се получава, че Будапеща е щастливият ми град. Там за първи път стигнах финал на голямо първенство и останах със среброто. Там спечелих и олимпийска квота, а сега за първи път взех и златен медал.

Всичкия труд и лишения се отплатиха с тази титла. Преди все нещо не ми достигаше – дали някое движение или някоя крачка. Сега най-после успях да подредя добре тактически срещите си и да ги проведа по най-добрия начин.

Мобилизирах се и победих всички, които са ме побеждавали преди.

Само руснаците ги нямаше, но всички държави тренират и много вдигат нивото, така че конкуренцията беше много голяма. И ние тренираме и изглаждаме грешките, ходим на лагери в други страни.

Казах си, че най-после съм успял и благодарих на Господ. Не можеш да опишеш какво е чувството при триумфа, просто е невероятно. Забравяш всички лишения и всички часове тренировки, в които си пренебрегвал приятели и семейство.

Липсата на заплати ни повлия, но успяхме всички заедно да се мобилизираме и да дадем най-доброто от себе си на това първенство за България.

Благодаря на всички, които ме подкрепяха и на моето семейство”, каза Милов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.