Илиана Раева: Новият ансамбъл е много по-различен

Снимка: БФХГ

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели, че новият ансамбъл е много по-различен от олимпийските шампионки от Токио 2020.

„Те са много по-различни от предишния ансамбъл. Много ярко изразени индивидуалистки като гимнастички, много талантливи. Работата върви много добре“, сподели Илиана Раева по време на пресконференция, на която беше представен новият спонсор – голяма компания за спортни залози.

„Още в първия ден, в който влязох в залата и отидох да видя ансамбъла – абсолютна тишина, все едно виждам стария ансамбъл. Няма значение кой влиза в залата, само гледат Весела Димитрова в очите, работи се на страхотни обороти, защото имаме нов правилник, който никак не е лек, ансамбълът е нов, правилникът е нов, уредите са нови, сезонът е нов, всичко е ново и се налага много сериозно да се работи”, сподели Илиана Раева.

Президентът на федерацията разкри, че за индивидуалните гимнастички ще има контролно състезание през февруари, на което ще бъдат показани новите съчетания.

Колкото до ансамбъла, треньорът Весела Димитрова все още не възнамерява да показва новите композиции. Първото състезание за момичетата ще бъде през март на Световната купа в Атина.

„Мисля, че ще останете много доволни от това, което ще видите”, сподели Раева.

Новият спонсор на федерацията ще осигури работата на ансамбъла и неговия треньор Весела Димитрова, както и на двете ни националки в индивидуалното Боряна Калейн и Татяна Воложанина, и тяхната треньорка Бранимира Марков. Договорът е за 5 години.

От компанията разкриха, че вече са патентовали марката „Златните момичета“, като предстои да бъдат изработени много артикули с нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.