Европейският шампион Благой Тодев продава медала си за благотворителна кауза

Благой Тодев продава златния си медал, който спечели преди броени дни в индивидуалната дисциплина на първенството на Стария континент по биатлон за младежи в Поклюка (Словения).

20-годишният ни национал реши да предложи на търг ценното отличие, за да помогне на своя съгражданка, която е медицинска сестра. Тя се бори с онкологично заболяване, а за нейното лечение в Австрия са нужни 120 хиляди лева.

Своето решение роденият в Банско състезател оповести в социалните мрежи.

„Преди няколко дни, на 19 януари, станах европейски шампион по биатлон за младежи. Преди старта се помолих и си обещах, че ако взема медал ще го продам за кауза. Каузата се нарича Нели Гълъбова. Тя е медицинска сестра от Банско. Помогнала е на много хора, за жалост е диагностицирана с рак. Има нужда от помощ. Медалът ще бъде продаден на търг и всеки, който желае да наддава за него в коментарите под поста ми или да ми пише на лично съобщение, а аз периодично ще качвам информация за най-високата достигната цена до момента. Всеки, който желае да дари отделно, може да погледне информацията, която съм оставил за дарителската сметка. Краен срок на търга, края на олимпийските игли – 20.02.2022 година.“, се казва във видео съобщението на Благой Тодев.

https://www.facebook.com/blagoi.todev/videos/337295651583873/

Банковата сметка:

Първа Инвестиционна Банка

Титуляр на сметката:
Недялка Христосова Гълъбова IBAN: BG21FINV915010BGN08DFQ BIC:FINVBGSF
Основание за дарение:Дарение за Нели Дарителска сметка в евро:
IBAN:BG67FINV91501017594492 BIC:FINVBGSF

Това не е първият случай, в който млад български спортист се включва в подобна кауза.

Преди три години гимнастичката ни Катрин Тасева продаде своя златен медал за 10 000 лева, които дари на борещия се с рака Иван Тодоров, който за съжаление преди няколко месеца загуби тази битка.

Тогава жестът на Тасева трогна хиляди, а впоследствие пожелалият анонимност човек, който купи медала, го върна на гимнастичката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.