Австриец с изненадваща първа победа за Световната купа

Йоханес Щролц изненада всички и въпреки задния си стартов номер триумфира в слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Аделбоден (Швейцария), като за него това е не само първа победа, но и първи подиум в кариерата.

Щрлоц даде седмо време в първия манш, въпреки че бе с 38-и стартов номер. Той обаче се възползва максимално от лекото затишие в снеговалежа и даде заявка за силно класиране.

Никой обаче не очакваше той да триумфира, особено на фона на факта, че през лятото бе изваден от австрийския тим, като неперспективен. А сега, ако австрийската федерация следва собствените си правила Щролц ще заеме една от четирите квоти в слалома на Олимпийските игри в Пекин идния месец, тъй като има победа в Световната купа през този сезон.

Втори зад него се нареди неговият сънародник Мануел Фелер, който бе на равно първо място с другия представител на „вундертима“ Фабио Гщрайн, който обаче не завърши втория. Така Австрия не успя да окупира подиума на швейцарска територия, тъй като трети се класира германецът Линус Щрасер.

С победата си днес Щролц се изстреля на третото място в подреждането за малкия кристален глобус с актив от 100 точки. Пред него с по 140 са Себастиан Фос-Солевог и Крисофър Якобсен, които допуснаха идентични грешки в първия манш и не го завършиха.

В общото подреждане за Световната купа начело с 845 точки остава Марко Одермат (Швейцария), втори с 469 е Александър Аамод Килде (Норвегия) и Матиас Майер (Австрия). И тримата обаче не участват в стартовете в дисциплината слалом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.