Австрия триумфира в отборното състезание в Руполдинг

Снимка: IBU

Австрийците Лиза Тереза Хаузер и Феликс Лайтнер спечелиха втората гонка от Коледното отборно състезание по биатлон, което беше в дисциплината преследване.

Австрийската двойка допусна две грешки в стрелбата и преодоля дистанцията за време 32 минути, 15.5 секунди.

Руският отбор, който беше в състав Евгения Буртасова и Матвей Елисеев и стартира втори в преследването, останаха на 56.8 секунди от победителите, като инкасираха три пропуска в стрелбата.

Третото място взеха чешките състезатели Маркета Давидова и Михал Кръчмарж, които допуснаха пет пропуска в стрелбите и изостанаха на 59.7 секунди. За успеха на Австрия решаващият фактор беше силното представяне на Хаузер/Лайтнер на стрелбището. Само с два пропуска, те имаха най-добрия резултат сред десетте отбора. След масовия старт дуетът от Австрия се нареждаше едва четвърти с 1:22,1 минути изоставане.

Лайтнер призна, че е имал малки проблеми с висок пулс на стрелбището в първото състезание. „Но сега успях да го контролирам по-добре. Лиза стреля брилянтно и в двете състезания. Спечелихме, това е страхотно“, каза 24-годишният биатлонист.

През 2020-а година Русия в същия състав спечели Коледното състезание, и двамата са на 28 години. По принцип Коледното предизвикателство в биатлона има комерсиален и шоу-характер, провежда се традиционно на стадиона на футболния отбор на Шалке’04 „Фелтинс Арена“. Но през 2020-а и 2021-а година се състои в Руполдинг заради ограниченията покрай коронавируса, които са наложени в провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.