Братислав Кръстев спечели Гран при на България в снукъра

Братислав Кръстев победи с 5:0 фрейма Георги Величков на финала и спечели втория турнир от веригата Снукър Гран при България. Кръстев взе трофея с 6 поредни победи и само един загубен фрейм, като спечели 1000 лева от наградния фонд на турнира, който е 3000 лева.

Братислав получи купата си за победата в турнира от министъра на спорта Радостин Василев, който беше сред зрителите на финала в зала „Универсиада” в София.

„Изкючително се радвам, че това е първата купа, която връчвам – заяви министър Василев, след като награди Кръстев. – Впечатлен съм от играта и на двамата, гледам снукър, но не съм особено добър с щеката. Пожелавам на българския снукър много успехи през следващата година, светли празници и дано ме поканите още много пъти да връчвам много купи.”

През май Величков спечели първия турнир от веригата Снукър Гран при, а тогава Братислав отпадна в груповата фаза.

„Не очаквах толкова категоричен резултат, мачът беше много оспорван, Георги имаше огромни шансове за поне два фрейма, но ги взех аз и това реши мача – заяви след финала Кръстев. – Очаквах, че той ще спечели поне един или два фрейма.

„Останах с впечатлението, че ударите от дистанция не ми вървят, но се оказа точно обратното. Георги допусна някои грешки в защита, което ми помогна. В третия фрейм, който беше най-силният ми, направих серия от 62 точки. Това беше единственият фрейм, в който поех инициативата, в другите инициативата беше у Георги, което сериозно ме затрудняваше.

„Нивото на игра на този турнир беше много по-добро в сравнение с миналия, това се случи в рамките само на няколко месеца, българските играчи имат сериозен потенциал.”

„Спечелих предишния финал с 5:0, сега загубих с 0:5, надявам се, че следващия път ще обърна резултата в моя полза. Мисля, че играх сравнително добре, но Братислав демонстрира много високо ниво и беше много постоянен. Той допусна няколко грешки, но не успях да се възползвам от тях. Това беше най-добрият ми мач за турнира, но това се оказа недостатъчно.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.