Алберт Попов и Камен Златков: Доволни сме от постигнатото в Мадона ди Кампильо

Алберт Попов (вляво) и Камен Златков

Алберт Попов и Камен Златков говориха при завръщането си в България след последното състезание за Световната купа в Мадона ди Кампильо. Надпреварата бе историческа за нашата страна, след като двама родни състезатели влязоха в Топ 20.  Алберт Попов завърши 11-ти в слалома, а Камен Златков – 20-ти.

Това се случва за първи път от 1983 година насам. За последно двама българи са влизали в Топ 20 на Световната купа на комбинацията в Мадона ди Кампильо на 20 декември 1983 година. Тогава Петър Попангелов е 11-и, а Митко Хаджиев – 14-и.

„Смятам, че направихме едно красиво състезание. И двамата дадохме газ, което беше важно за нас. Радвам се, че Камен успя най-накрая да влезе, все беше на ръба, успях да го насоча в някои от трудните моменти, които той направи много добре тактически. Доволни сме с това, което постигнахме. Сега е време малко за почивка и от догодина ги започваме пак“, каза Попов.

„Здравейте след едно доста оспорвано състезание. Много се радвам, че и двамата успяхме да покажем едно много силно каране и да запишем тези резултати. Много съм щастлив, че успяхме да го споделим с Алберт и вече официално имаме двама състезатели в първите 30 в Световна купа“, допълни Камен Златков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.